Sağlık hizmetleri meslek yüksekokulu 1. sınıf öğrencilerinde e-öğrenme sürecine ilişkin hazır bulunuşluk ve beklentinin belirlenmesi

Yazarlar

  • YAVUZ TANRIKULU LOKMAN HEKİM ÜNİVERSİTESİ
  • GÖZDENUR TANRIKULU Lokman Hekim Üniversitesi
  • ÖZLEM TİKİT GAZİ ÜNİVERSİTESİ

DOI:

https://doi.org/10.5281/zenodo.5819049

Anahtar Kelimeler:

eğitim, e-öğrenme, sağlık, öğrenci

Özet

Amaç: Dünyayı etkisi altına alan COVID-19 pandemisi, eğitimi de etkilemiş ve öğrencilerin uzaktan eğitime adaptasyon süreci önem kazanmıştır. Bu çalışma ile Sağlık Hizmetleri Meslek Yüksekokulu 1. Sınıf öğrencilerinde e-öğrenme sürecine ilişkin hazır bulunuşluk ve beklentinin belirlenmesi amaçlanmıştır.

Gereç ve yöntem: Araştırmanın örneklemini bir vakıf üniversitesinin Sağlık Hizmetleri Meslek Yüksekokulu’ndaki 271 birinci sınıf öğrencisi oluşturmaktadır. Veri toplama aracı olarak araştırmacılar tarafından oluşturulan bilgi formu ve 26 maddeden oluşan likert tipi ‘’E- Öğrenme Sürecine İlişkin Hazır Bulunuşluk ve Beklenti Ölçeği’’ kullanılmıştır. Verilerin analizi Mann Whitney U ve Kruskal Wallis testleriyle değerlendirilmiştir.

Bulgular: Araştırma bulgularında öğrencilerin cinsiyet ve okudukları bölüm değişkenine göre anlamlı fark bulunmazken yaş değişkenine göre anlamlı bir fark bulunmuştur. E- öğrenme sürecine ilişkin hazır bulunuşluk ve beklentinin internet kullanımı orta düzey olan öğrencilerde daha anlamlı ve bilgisayar kullanım bilgisinin orta ve yeterli düzeyde olduğu öğrencilerde yüksek olduğu görülmüştür.

Sonuç: Çalışmamızda öğrencilerin e-öğrenme sürecindeki hazır bulunuşluk ve beklenti ölçeği puan ortalamaları yüksek bulunmuştur.

İndir

Yayınlanmış

2021-12-31

Nasıl Atıf Yapılır

TANRIKULU, Y., TANRIKULU, G., & TİKİT, ÖZLEM. (2021). Sağlık hizmetleri meslek yüksekokulu 1. sınıf öğrencilerinde e-öğrenme sürecine ilişkin hazır bulunuşluk ve beklentinin belirlenmesi. Journal of Social and Analytical Health, 1(1), 1–6. https://doi.org/10.5281/zenodo.5819049